Gönderen: Lale Eren Dalsar
Malzemeler
1 kg Ispanak (sapsız- yapraklanmış), 5 Yumurta, 1 Yemek kaşığı un, 1 Yemek kaşığı mısır nişastası, 2 Çay kaşığı toz şeker, Çok az tuz ve karabiber, 150 gr. Çemensiz ve incecik dilimlenmiş pastırma, 2 Yemek kaşığı süzme yoğurt, 1 Paket (yeşil) labne peynir
Yapılışı
Ispanakların saplarını ayıklayıp, yapraklayalım. Elde ettiğimiz ıspanak yapraklarını az suyla ve azıcık tuz ve karabiberle bir taşım haşlayıp, ıspanaklar ölgünleşmeden suyunu iyice süzüp, kıyalım. İyice suyu süzülüp, sıkılıp, kıyılan ıspanakları yumurta, un, mısır unu, çok az tuz ve karabiberle mikserde (ya da robotta) karıştıralım.
Fırın tepsisine serdiğimiz yağlı kağıdı hafifçe yağlayalım ve ıspanaklı karışımı her tarafı eşit yükseklikte olacak şekilde yağlı kağıdın üstüne yayalım. Önceden 180 dereceye ayarlanıp ısıtılmış olan fırında 10 dakika pişirelim. 2 dakika da fırının kapağını açmadan sıcak fırında bekletelim. Son olarak, bir kibrit çöpü ile pişip pişmediğini kontrol edip, (kibrit çöpüne bulaşmadığından emin olup), tepsiyi fırından çıkartalım ve 5-10 dakika ıspanaklı karışımın serinlemesini bekleyelim.
Labne peyniri 2 kaşık yoğurtla çırpıp, hafifçe ılınmış ıspanaklı karışımın üstüne eşit olarak yoğurtlu karşımı sürelim. İncecik dilimlenmiş çemensiz pastırmaları da yoğurtlu karışımın üstüne serip, yağlı kağıtla birlikte hepsini rulo yapıp daha sonra dilimleyelim. Bu tarifle ve bu miktarlara sadık kalınarak yapıldığında 2 küçük rulo ve birer parmak kalınlığında 10-12 dilim elde ediliyor.