Gönderen: Fuat Berdeb Demir
Malzemeler
Tereyağ, Taze çim çim karides, Taze baby ahtapot, Patlıcan, Tel kadayıf, Tuz, Mozarella peynir, Antep fıstığı, Çubuk tarçın, Çubuk karanfil, Üzüm sirkesi
Yapılışı
Başlangıç olarak ahtapotumuzu dilimliyoruz, karideslerimizi ayıklıyoruz ve çelik tenceremizde çubuk tarçın, çubuk karanfil, üzüm sirkesi ve tuz ile haşlıyoruz. Karideslerimizi önden pişecekleri için daha erken çıkartıyor ve her ikisini de soğumaya bırakıyoruz.
Diğer yandan tereyağını bir tavada eritip köpüğünü alıyoruz ve künefe yapmak için kullandığımız tabağımızın altına bir ölçü döküyoruz. Bunlara ilave olarak patlıcanları kömür ateşinde közleyip soyuyoruz ve acı suyundan arındırıyoruz. Mozarella peynirimizi rendeledikten sonra közlenmiş patlıcanımız ve deniz mahsullerimizle beraber künefe tabağının alt kısmına serdiğimiz tel kadayıfların üstüne yayıyoruz. Bu malzemelerin üstünü yine tel kadayıfımızla kapatıp elimizle sıkılaşıncaya kadar bastırıyoruz.
Dolapta bir süre dinlendirdikten sonra künefe tabağımızı kömür ateşimizin üstüne koyuyoruz ve arkalı önlu hafif kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Son aşama künefe tabağında servis tabağına alıp üstüne bir tutam antep fıstığı koyuyoruz, servise hazır.