Gönderen: Celal Yılmaz Yurttaş

Malzemeler

4 adet patates, 4 adet yumurta, 1/3 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı iyotlu tuz<, 8 – 10 diş sarımsak, 1 – 1,5 çorba kaşığı domates salçası, 15 adet yeşil zeytin, 15 – 20 dal taze nane, 1 çorba kaşığı mısır özü yağ

Yapılışı

1. aşama: Yumurtalar ve patatesler haşlanır, soğuk su ile soğutulup, kabukları soyulur.

2. aşama: Yumurta ve patatesler küp küp doğranır ve bir birlerine yedirilerek ezilir, bir kaba alınır.

3. aşama: Karabiber ve tuz eklenip, karıştırılır.

4. aşama: Sarımsaklar ince ince doğranır. Üzerine tuz eklenip ezilerek macun kıvamına getirilir, karışıma eklenir.

5. aşama: Salça ilave edilir ve karışıma yedirilir.

6. aşama: 12 adet yeşil zeytin küçük küçük doğranır. Nane yaprakları ince kıyılır. Birbirleriyle karıştırılıp, karışıma eklenir.

7. aşama: Son olarak sıvı yağ eklenip, karışıma yedirilir.