Gönderen: Celal Yılmaz Yurttaş

Malzemeler

1 su bardağı köftelik bulgur, 2 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 100 gr beyaz peynir, 50 gr kaşar rendesi, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz, 1 tatlı kaşığı pul biber, 2 adet yumurta, 1 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı

1. aşama: Bulgur, 20 dakikalık suyla ıslatılır. Islanmış bulgura un, yumurta, tuz eklenip iyice yoğrulur.

2. aşama: İç malzeme için; beyaz peynir, kaşar rendesi, ceviz ve pul biber karıştırılır.

3. aşama: Yoğrulan hamur 10 parçaya ayrılır. İçli köfte gibi içi ince oyulur. İç malzemesi konulur ve kapatılır. Yuvarlak uzun şekil verilir.

4. aşama: Köfteler yumurtaya bulanır ve kızgın yağda kızartılır.