Gönderen: Handan Karadeniz
Malzemeler
20 dilim pastırma (çemensiz), 10 çorba kaşığı tereyağı, 1 adet soğan, 250 gr mantar, Limon suyu, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 su bardağı taze ekmek içi, 1 çorba kaşığı maydanoz
Yapılışı
1. aşama: Kabaca doğranmış soğan ve mantarlar 8 çorba kaşığı tereyağı ile sote edilir.
2. aşama: Soğan ve mantarlar süzdürülerek bir kaseye alınır. Karabiber, limon suyu, tavuk suyunda ıslatılmış ekmek içi karışımı ve maydanoz eklenerek püre haline getirilir.
3. aşama: Pastırmaların üzerine hazırlanan harçtan konarak rulo haline getirilir. Beşer beşer şişlere geçirilir. Izgara teline dizilir.
4. aşama: Kalan tereyağı eritilip pastırmaların üzerine sürülür. Gevrekleşene kadar kızartılır.